marzo 30

Per què utilitzar els Olis Essencials cada dia?

0  comments

Si bé tots els olis essencials es poden (i s'haurien de) utilitzar per problemes de salut ocasionals, la veritat és que el seu ús més útil és per mantenir la salut òptima cada dia. 

Pensa en els olis com ho faries amb un suplement dietètic: proporciones al cos els nutrients que necessita per funcionar correctament. Doncs l'ús constant dels olis és la clau per obtenir els resultats desitjats.


CADA DIA

Utilitzar-los  de forma regular pot ser fins i tot més significatiu que centrar-se només en 1 o 2 o sobre com aplicar-los, ja que experimentes els diferents beneficis de tots els olis que t'apliques.

Algunes indústries d'aromateràpia i algunes cases comercials poden posar traves a l'ús regular dels olis essencials. Però aquesta creença és infundada o no cal aplicar-la quan l'oli utilitzat és Pur i de Grau Terapèutic Certificat. Si és així vol dir que aquell oli essencial no porta res afegit (olis sintetitzats químicament) ni se li ha tret res: és l'extracte pur de la planta.

Els beneficis específics per la salut ja han estat demostrats científicament abastament. Moltes revisions i estudis científics certifiquen que les dosis adequades d'olis essencials són segures i eficaces.


QUALITAT

No em cansaré mai de repetir que la qualitat de l'oli que utilitzes és molt important. Com a líder mundial d'olis essencials, DoTerra s'esforça en garantir que només s'embotellin els olis de la màxima qualitat possible per la seva distribució.

L'ús d'olis essencials alterats, sintètics o de baixa qualitat fa augmentar la probabilitat de sensibilitats o reaccions adverses i a més, disminueix l'efectivitat de l'oli, o senzillament no existeix. És el que alguna vegada hauràs experimentat en comprar un oli de baix cost o de poca qualitat. 

A més, quan s'utilitza un oli pur i potent, només cal una petita dosi per aportar un benefici interessant.


DOSI

Els olis essencials purs són molt potents i una petita dosi és suficient per què facin el seu efecte.

No cal prendre més de la dosi recomenada, que sol ser una gota (igual que no ho faries amb unes vitamines o amb un medicament). Per l'ús via tòpica només necessites una o dues gotes i per via oral amb una n'hi ha prou.

Si utilitzes un difusor calcula més o menys 1 gota per persona i per hora (per exemple: a la nit, el difusor a l'habitació dels nens, si són dos i el vols tenir engegat 4 hores seràn 2 gotes per cada hora: 8 gotes)


VARIETAT

Si dones un cop d'ull al beneficis dels olis essencials veuràs que alguns tenen propietats similars. Però el fet d'anar canviant de tant en tant l'oli que utilitzem pot ser beneficiòs, per què sempre hi haurà petites diferències que ens sorprendran (de la mateixa manera que no mengem sempre la mateixa verdura).

A més també et permetrà descubrir quins olis funcionen millor amb la teva pròpia química i així obtenir el màxim benefici.


DILUCIÓ

Alguns olis són increïblement potents, com els grups que porten fenols i aldehids (Canyella o Orenga, p.e.) Aquest són coneguts com a "olis calents" i la dosi, la majoria de vegades, és menys que una gota. Aquests val la pena diluir-los.


EDAT

Amb els més petits i la gent gran passa el mateix: necessiten menys dosi, i es fan servir barrejats amb algun olis de dilució. De totes maneres, sempre hi ha olis més suaus que poden substituir a alguns de més forts, com per exemple l'Spearmint (marialluïsa) en lloc de Peppermint (menta).


O sigui, que no puc fer més que recomenar-te d'utilitzar els Olis Essencials cada dia i així donaràs suport al teu cos i a la teva immunitat de forma natural i segura.


Tags


You may also like

Com fer-ho tot malament

Com fer-ho tot malament
Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

No et perdis cap classe d'olis essencials!