mayo 10

Com fer-ho tot malament

Encara que normalment escric per persones que estan interessades a millorar les seves vides, sóc conscient de que moltes altres estan compromeses en el camí totalment oposat. Aquestes persones rebutgen deliberadament els passos que les conduirien a millores substancials i mesurables. Prefereixen que tot surti malament, el major temps possible. 

De vegades s’equivoquen i accidentalment fan alguna cosa bé. En general, poden sabotejar aquests petits èxits no desitjats a curt termini, però els agrada molt més poder evitar que aquestes experiències positives puguin succeïr com a primera opció.  

Si creus que tu mateixa et trobes entre aquest grup exclussiu tan poc reconegut i poc preuat de persones, aquí tens algunes suggerències de com pots fer-ho millor  de manera que evitis l’èxit i garantir-te el fracàs absolut fins que et moris. 

Camí equivocat

Observa els camins que prenen les persones felices i exitoses i evita aquests camins de totes totes. Afavoreix els camins i les opcions més populars, ja que són aquests els que t’ajudaran a aconseguir resultats mediocres en el millor dels casos, i els resultats mediocres haurien d’evitar amb molta seguretat qualsevol sentiment de satisfacció que no desitges.  Els millors camins són aquells que et fan sentir que camines en cercles fins que ja estiguis massa cansada i hagis de retirar-te. Les autopistes planes o les que van cap avall solen ser bones opcions, i també tendeixen a satisfer el requisit de popularitat.  Evita qualsevol camí que et porti al cim o aprop d’una muntanya; les vistes des de dalt  solen ser inquietants.  Dirigeix-te cap a un terreny que no t’agradi ja que és més fàcil odiar la teva vida quan odies el teu entorn.  Si a més a més aconsegueixes perdre’t, és maravellós.  

Tendèncias equivocades

Fes un inventari de tots els hàbits que t’estiguin generant bons resultats i abandona’ls immediatament. Substitueix-los per d’altres hàbits que t’assegurin que no pots avançar.  Millor encara si ho que provoquen és que reculis.  Mira molta tele. Menja menjar ràpid.  Evita fer esport.  Fes que el Facebook sigui ho més important del teu dia. 

Lloc equivocat

És important viure en un lloc que emani un ambient de no anar enlloc. Busca llocs que atraiguin gent amb ingressos promig o per sota del promig, i prefereix entorns tan lletjos, que fins i tot Shakespeare es bloquejaria per escriure.  Viu amb persones que t’animin a prendre els camins que clarament no vols. Viu amb els teus pares tot el temps que et sigui possible; això pot ajudar. 

Temps equivocat

Mai comencis res si pots justificar un retràs. Mantingue’t  al marge tot el temps que puguis i evita el tema sempre que puguis. No siguis puntual. Finalment les oportunitats passaran.  Hi ha molta menys pressió si arribes tard ja que ningú esperarà molt de tu.  Si actues massa d’hora, t’estàs arriscant a un possible èxit.

Motiu equivocat

La gent és notòriament tafanera de mena, i més tad o més d’hora t’acabaran preguntant sobre quins plans tens. Existeix la pressumpció totalment injusta segons la qual tots estem buscant millorar les nostres vides, o sigui que hauràs de ser molt bona per esquivar les seves preguntes amb respostes falses. Quan finalment se n’adonin de la teva aparent falta de progrés, pots posar la culpa a factors externs com l’economia, ho injust que és el teu “jefe”, la irracionalitat del teu ex, etc, etc…  Si  dius la veritat a la gent, podrien tractar de motivar-te a que fessis alguns canvis i tu definitivament no vols això. 

Dia equivocat

Lleva’t tard si t’agrada aixecar-te d’hora o aixeca’t d’hora si t’encanta dormir fins tard. Durant tot el dia, esfoça’t per fer tot el contrari del que sigui que et faci sentir bé i productiva.  A la majoria de persones els resulta útil aconseguir una feina que no els agrada: això assegura que fins i tot si aconsegueixen disfrutar d’un matí o una tarda agradable, les hores a la feina aconseguiran enfonsar tot el dia, assegurant una experiència desagradable en general.

Setmana equivocada

Enllaça uns quants dies seguits equivocats i així podràs gaudir d’una setmana super mediocre, potser fins i tot una setmana realment dolenta si t’esforces a aconseguir-ho. És important que no facis res genuïnament reparador durant el cap de setmana: consumeix el temps amb mandra, inactivitat i oci sense sentit tant com puguis. Vols començar el teu dilluns al matí sentint-te sense energia des del primer moment. Si aconsegueixes mantenir la sensació d’stress, depressió o aburriment durant tota la setmana, seràs una crack. Una vegada estiguis atrapada en aquest patró, no facis res que pugui alterar-lo. 

Mètode equivocat

Aprèn dels errors d’altres persones i copia’ls.  Utilitza mètodes que s’hagin demostrat ineficaços en el passat, assegurant-te així que obtindràs resultats pèssims similars. Mira el teu propi passat també. Observa el què no et va funcionar i continua fent-ho. Si no et va funcionar en aquell moment, continuarà sense funcionar-te avui. 

Tècnica equivocada

No siguis massa creativa ni intentis innovar. Copia la tècnica d’una altre persona si pots. Encaixar entre la multitut és més segur que destacar com un individu amb personalitat pròpia. És més fàcil evitar l’èxit si afavoreixes les tècniques més populars entre les masses; no facis res de sofisticat. L’estil està massa aprop de l’èxit. 

Còctel equivocat

Assegura’t que els ingredients clau que estàs possant a la teva vida no es barregen bé. Aconsegueix una feina que no et pagui suficient com per arribar a final de mes.  Surt amb una parella que no es porti bé amb les teves amigues. Omple el teu rebost i la cuina amb menjar que et facin sentir lleugerament malalta la majoria de vegades. Sobretot mantent-te fora de l’equilibri.  

Gens equivocats

Oblida’t de donar la culpa al teu ADN. Deixa que els teus gens et serveixin com a màxima limitació i excusa.  Ignora la realitat de que els teus pensaments determinen en gran mesura com s’expressen els teus gens. 

Objectius equivocats

És difícil evitar posar-te objectius per què una part del teu cervell vol omplir aquest buit. Has de mantenir aquell lloc ple de pseudo-objectius  anàlegs que s’uniran als receptors dels objectius en el cervell i així bloquejaran definitivament que els objectius reals es puguin posar allà accidentalment.  Alguns de poc específics que estan probats que funcionen bastant bé: guanyar més diners, tenir una relació, trobar una feina, etc.  Com més falta d’especificitat, més fàcil és la procrastrinació. 

Recursos equivocats

Si alguna vegada t’atrapen per treballar per un objectiu, prèn el camí més tortuós que et sigui possible. Enlloc de començar un negoci real que et proporcioni valor i la possibilitat de guanyar diners, mantingue’t ocupada en treballs més inútils com el diseny del logo i les targes de visita.  Canvia de projecte freqüentment per què res acabi de tirar endevant. Crea la il.lusió de progrés sense fer que passi res mínimament quantificable. 

Pla equivocat

Crea plans erràtics per aconseguir els teus objectius, plans que qualsevol persona raonablement inteligent trobaria plens de forats. Assegura’t que com a mínim uns dels passos clau necessita un horcrux.(veure Harry Potter)

Mans equivocades

Evita tornar-te massa hàbil en qualsevol cosa. L’habilitat és una recepta per l’èxit, així que continua el menys especialitzada possible. Evita llibres, programes d’audio, seminaris o persones educades. La teva educació va acabar fa molt de temps; no intentis ressucitar-la. Deixa que les teves mans poc qualificades caiguin en desús amb cada any que passa.  

Visió equivocada

Usa una perspectiva que et tregui poder. Descarta els angles de visió que farien que els teus problemes sembléssin fàcils de resoldre. Si et planteges problemes desproporcionats, et serà més fàcil quedar-te estancada. Si un problema es veu massa solucionable, podries tenir la tentació de resoldre’l, i això només et portaria camí de l’èxit. Mala idea!

Premi equivocat

Estableix premis que altres esperan que aconsegueixis, inclòs si realment no t’interessen. Segurament tots els altres tindran raó, i tu estaràs equivocada, així que endavant amb el teu guió i fes veure que t’agrada. 

Preguntes equivocades

Fes-te preguntes que possiblement no et donin respostes útils, com:  Per què mai no puc tirar endevant? Per què la gent és dolenta amb mi? Per què sóc com un gat esquiu tot el temps? 

Respostes equivocades

Ara agafa totes aquestes preguntes coixes i intenta respondre-les de qualsevol manera.  Intenta ser tan descoratjadora com puguis. No puc tirar endevant perquè sóc estúpidaLa gent és dolenta amb mi perquè sóc una perdedora. Sóc un gat esquerp perquè no tinc habilitats socials, així que sé que m’avergonyiré de mi mateixa a la que obri la boca. 

Marxa equivocada

Marxa al ritme del tambor d’una altra  persona, mai del teu. El millor consell que pots seguir és el que vingui de gent que sembli preocupar-se per tu però que són massa incompetents per saber sobre què estan parlant.  Busca consells de salut en fumadors amb sobrepès. Considera que t’assessorin sobre diners persones que quasi no poden pagar les seves factures. Alguns familiars són sovint excelents opcions per això.   

Col.legues  equivocats

Passa l’estona amb perdedors desencantats amb regularitat, donant-lis l’status d’amics. Millor encara, jura lleialtat a ells com a  grup d’iguals.  Si algú mostra el més mínim indici d’ambició o brillantor, acusa’ls d’estar bojos i atonta’ls amb la suficient quantitat d’alcohol o treu’los de la tribu.  Dóna la benvinguda obertament als nous membres que demostrin la seva destressa amb el sarcasme o que tinguin una col.lecció de videojocs més xula que la teva.

Energia equivocada

Mantèn la teva vibració  intencionadamente fora de sincronia amb la felicitat, l’èxit i la satisfacció.  Visualitza el fracàs sempre que tinguis l’oportunitat. Quan et sentis enutjada, amplia-ho a fúria. Quan et sentis trista, alimenta la tristesa amb un entumiment moderat que puguis arrossegar durant setmanes. Preocupa’t sempre molt i per tot. Has de ser conscient que les coses sempre van cap avall per tu. 

Senyals equivocats

Determina si has consumit una quantitat suficient de cafès de manera que les teves habilitats psíquiques adormides hagin despertat finalment. Interpreta cada SMS entrant com a un senyal de que estàs al camí correcte, encara que les úniques persones a les que sembla importar-lis que existeixes estan tan perdudes com tu.  Interpreta la teva falta aparent de progrès a qualsevol àrea quantificable de la teva vida com si fos un creixement espiritual (el creixement intern sempre és invisible, ningú s’adonarà)

Intensitat equivocada

Sigues una tele-adicte sense sort 28 dies de cada 30 i que pensa que aixecar-se a les 7a.m. és el “colmo” de l’ambició personal. Després continua amb alguna mania durant 48 hores en la que expliquis a tothom tot el que puguis sobre una idea inspiradora que mai implementaràs. Buida el teu cap amb una discusió animada una vegada al mes; després torna al comfort acollidor de la inacció.  

So  equivocat

Sabràs que estàs en el camí de la infelicitat quan escoltis la cançó de la teva vida i tot el que puguis percebre sigui un soroll dissonant en el que tot sona desafinat. Si alguna cosa sembla funcionar, i comences a escoltar alguna cosa  semblant a  música, aleshores descubreix què és el que està creant aquesta preocupant harmonia i estripa-ho. 

Massa equivocada

Si ja estàs aplicant la majoria de les equivocacions anteriors, aleshores no has de preocupar-te de que l’èxit, la felicitat o la satisfacció puguin infectar la teva terrible existència. Pots relaxar-te i lliscar fins el teu taüt des d’aquí mateix.  Continua així! 🙂

Per cert, aquest post es va inspirar en la cançó “Wrong” de Depeche Mode.

(Article original de Steve Pavlina, 18 de juliol del 2011) 


Tags


You may also like

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

No et perdis cap classe d'olis essencials!